Gevel impregneren en impregneren muur

Impregneren komt neer op het vochtwerend maken van een gevel, een mooie bijkomstigheid is dat de gevel hiermee ook vuilwerend wordt. Impregneren is een belangrijk onderdeel van het gevelonderhoud. Een flinke regenbui, een paar dagen nachtvorst, roet van verkeer, mos, algengroei en zure regen; materialen die buiten staan, en dus ook de gevel en het dak, krijgen heel wat te verduren. Om uw gevel weerbaar te maken tegen deze invloeden kunnen wij van Care for Buildings de gevel impregneren, ook kunnen wij het dak en daarmee het gehele huis impregneren.

Voordelen gevel impregneren

De oppervlaktes worden geïmpregneerd met een milieuvriendelijke waterafstotende vloeistof, waardoor deze ongevoelig worden voor vocht, maar ook voor vuil, mos en algen. Hierdoor biedt gevel impregneren en impregneren van het dak de volgende voordelen:

 • waterdicht maken van muur of dakpannen
 • beschermd tegen vochtvlekken
 • bescherming tegen vochtschade aan de stenen of voegen
 • langere levensduur voegen door hydrofoberen metselwerk; gevelimpregnatie zal ook direct de voegen impregneren
 • schimmelwerend en anti-algengroei
 • beter bestand tegen vorstschade doordat de stenen, voegen en dakpannen geen vocht vasthouden en daardoor minder snel kunnen kapotvriezen
 • lagere luchtvochtigheid binnenshuis door een vochtwerend huis, geen vochtdoorslag meer!
 • uw woning is beter geïsoleerd door het impregneren omdat deze droog blijft; hierbij gaat de ventilerende werking echter niet verloren en kan dit tot een behoorlijke energiebesparing leiden
 • door het impregneren zal uw gevel langer meegaan en dus langer mooi blijven

Kortom, wij kunnen ervoor zorgen dat u langer kunt genieten van een mooie schone gevel door uw gevel te impregneren. Uw gevel wordt beschermd tegen vuil en vocht doordat wij een laag aan brengen van ons impregneermiddel. Verder zal het aanzicht verbeteren en zal dit een beter binnenklimaat en isolatiewaarde bevorderen.

Impregnatie en gevelreiniging

Wij geven volledige service en advies op gebied van reinigen en impregneren/hydrofoberen gevel. Nauw verwant aan het impregneren van metselwerk, muren en daken, zijn namelijk meer taken, zoals gevelreinigen en gevelrenovatie. Care for Buildings kan helpen bij het complete gevelonderhoud. Zo is combineren van reinigen met de gevel hydrofoberen, oftewel impregneren van de buitenmuur, zowel goed voor het pand, als voor uw portemonnee.
Wij krijgen regelmatig de vraag of iedere gevel te reinigen en te impregneren is. Dit is een goede vraag, aangezien niet alle type stenen en gevels dezelfde soort reinigingsmethodes en middelen verdragen. Ook kan het zijn dat vanwege monumentale status van het pand u dit bij de gemeente moet indienen. Vraagt u zich af of uw gevel gereinigd en geïmpregneerd kan worden? Plan dan vrijblijvend een afspraak met ons in, wij kunnen langskomen op locatie of u mag ons een foto van het pand toesturen, zo kunnen wij in veel gevallen op afstand al zeggen wat de beste oplossing voor u is.

Heeft u interesse in het zelf buitenmuur impregneren? Het hydrofoberen van de gevel is een klus die relatief eenvoudig uit te voeren lijkt. Echter het doorbehandelen van de gevel, en het kiezen van de juiste gevel impregneer producten is wel een specialistische klus. U kunt altijd contact met Care for Buildings opnemen om te overleggen.

Gevel behandelen tegen vocht

Heeft u vocht in de muur of ziet u een vochtige plek op de buitenmuur (te zien aan een donkere vlek)? Het beste kunt u dan direct de gevel behandelen tegen vocht. Vocht tast de kleur van de gevel, en de mechanische sterkte van gevelstenen en metselwerk aan. Ook kan het zijn dat uw pand van binnen vochtiger wordt door een vochtige gevel. De gevel behandelen tegen vocht is dus belangrijk. De muur waterdicht maken kan bereikt worden door de buitengevel impregneren. Ook kan het zijn dat de gevel in redelijke mate vocht tegenhoud, maar dat u aan vochtplekken toch ziet dat er noodzaak is voor het gevel beschermen tegen slagregen. Om uw muur te beschermen tegen harde regen, is hydrofoberen door impregneren van de buitenmuur dé oplossing om de gevel waterdicht te maken.

Het kan nodig zijn om voor het impregneren vuil- of vochtvlekken te verwijderen. Voor impregneren moet de muur droog en schoon zijn.. Het is belangrijk dat deze vlekken worden verwijderd voor het impregneren van de muur. Als de gevel ontdaan is van de vochtvlekken, brengen we het waterafstotend product voor gevels aan.

Vocht kan in de gevel komen op verschillende wijze, van onderaf, via het fundament door optrekkend vocht, of van buitenaf door regen. Alleen in het laatste geval biedt impregnatie een oplossing, omdat het hydrofoberen alleen vocht afkomstig van regen kan weren. Voor vochtwering in kelder, souterrain of van het fundament gebruiken we een andere methode. Meer informatie vind je op onze pagina over Vochtwering fundament en kelderafdichting.

Weet u niet waar het vocht vandaan komt? Wij van Care for Buildings kunnen u adviseren. U mag ons foto’s toesturen, ook kunnen we vrijblijvend langs komen. We kijken dan waar het vochtprobleem veroorzaakt wordt, wat de aanbevolen behandeling is. Hierna ontvangt u vrijblijvend een offerte.

Gevel impregneermiddelen, impregneermiddel buitenmuur

Wij van Care for Buildings maken gebruik van duurzame en milieuvriendelijke muur impregneermiddelen. We hebben verschillende soorten gevelimpregneermiddelen gericht op diverse doeleinden voor het beste resultaat
We werken met gevel impregneermiddel in de vorm van vloeistof, en indien nodig, in geval een diepere doordringing bij bijvoorbeeld dorpels en kozijnen nodig is, kiezen wij voor een impregneermiddel voor gevels in de vorm van een crème. De gevelcrème gebruiken wij ook op gevels op hoogte, hierdoor zal er geen impregneermiddel naar beneden vloeien. Alle middelen zijn getest en hebben een bewezen werking waardoor we garantie bieden op al onze werkzaamheden.

Gehele huis impregneren en andere toepassingen

Naast het impregneren van de gevel, waarvoor impregnatie voornamelijk wordt toegepast, kunnen ook andere materialen die aan weersinvloeden en andere factoren van buitenaf onderhevig zijn, worden geïmpregneerd. Hierbij kunt u denken aan:

 • impregneren schoorsteen (schoorsteen impregneren is vaak een standaard onderdeel van gevelimpregnatie, maar kan ook als losse werkzaamheid worden uitgevoerd)
 • oude bakstenen muur behandelen
 • impregneren beton (hydroferen beton kan op de gevel, maar ook op vloeren waardoor ze bijvoorbeeld minder glad worden door altgroei)
 • dak impregneren
 • natuursteen gevel impregneren
 • tuin en terrasbestrating impregnatie
 • impregneren siermetselwerk buitenshuis, bijvoorbeeld in de tuin of bij de oprit
 • hout impregneren
 • anti-graffiti impregneer aanbrengen
 • bestrating of vloeren van stenen impregneren

Al bovenstaande werkzaamheden kunnen wij voor u uitvoeren. Wij zullen voor de verschillende toepassingen verschillend te werk gaan: de geschikte voorbehandeling met reiniging, het aanbrengen en de keuze voor het juiste impregneermiddel. Neem gerust vrijblijvend contact op met ons, als duidelijk is welke werkzaamheden wij gaan verrichten, zullen we vrijblijvend een offerte maken voor de prijs van impregneren.

Gevel impregneren prijs/ het hele huis impregneren kosten
De kosten gevel impregneren hangen van een aantal factoren af zoals de verdieping waar we gaan impregneren, het aantal vierkante meters en de steensoort. Door professionele apparatuur en ruime ervaring kunnen we voor impregneren buitenmuur de kosten laag houden en maximale service bieden. Middels een offerte kunnen we vrijblijvend een begroting maken zodat u duidelijk de totale kosten ziet en kunt beslissen of wij de werkzaamheden voor u mogen uitvoeren. Uiteraard komen we kosteloos en vrijblijvend langs om u goed te adviseren.
gevel-impregneren